Monday, 23 May 2011

Tukar tukar.

Assalamualaikaum.
hye u oll lame dah tak update blog. Almaklumla masih baru dalam dunia belog ni tahu!
today nak share about keadaan ofis baru kuh. Acct kat ofis aku ada buat sedikit ROMBAKAN U. So masing-masing bepindah randah, tak tentu arah nak duduk mana. So aku salah seorang ahli ofis turut berpindah. Before change unit, kat unit aku ramai n tempat pon besar, PUEH hati la dapat meja besar, senang aku nak curi tulang ke ape ke. Kak eza yang satu ofis ngan aku dlu pon da kne tukar tempat lain. kami BERPISAH oh noooooooo. Dulu meja aku port BAEK punye, kat belakang skali. So orang tak nampak ape yang aku ngah buat, sbb PC aku tersorok daripada pandangan orang ramai, semua tak tahu yang aku buat kerja ke ape ke. Time tu la aku download movie best best kat youtube,maen facebook lame2, buat blog, buat twitter la ape la sume aku buat. Orang tak nampak kan. Ape lagi amik kesempatan la aku. HAHAHAHAHA. Boss juga turut bertukar aku dapat boss baru. Boss baru aku mengarahkan staff yang berada di unit dye TIDAK DIBENARKAN DUDUK DI MEJA BELAKANG SEKALI! so aku ngan geng baru carik port best. Tapi takdeeee. Ohhhhhhh sunguh malang. Lepas ni tak bole aku nak mengexplore semua tentang media massa. Terhad la lepas ni. So aku dapat la satu tempat yang agak best tak best sangat la. Tapi meja sangat kecik. Susa untukku Tido ke curi tulang ke ape ke. Bole la tempat ni. Atleast aku bole berubah dari MALAS buat kerja ke RAJIN buat kerja. Tapi aku tetap bersyukur ape yang telah diberi, tak kesa kecik ke besar ke. Janji ada ruang ntok menyetelkan kerja itu. So aku nak upload gambar situasi tempat lama dan baru. Jommmmm Tengokkkkkk
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tempat lama.Luassssss! Bestt~
.
.
.
.
.
.
.


Meja Baru. Sempit LOL~

P/s : Bersyukur la dengan apa yang diberi.

Terima Kasih.



Thursday, 5 May 2011

Selamat Hari Ibu.


ibu kandungku~

ibu yang menjagaku sewaktu mak & abah bekerja~

RINDU arwah mak ngah. ALFATIHAH~


Ibu...
adalah wanita yang telah melahirkanku
merawatku
membesarkanku
mendidikku
hingga diriku telah dewasa

Ibu...
adalah wanita yang selalu siaga tatkala aku dalam buaian
tatkala kaki-kakiku belum kuat untuk berdiri
tatkala perutku terasa lapar dan haus
tatkala kuterbangun di waktu pagi, siang dan malam

Ibu...
adalah wanita yang penuh perhatian
bila aku sakit
bila aku terjatuh
bila aku menangis
bila aku kesepian

Ibu...
telah kupandang wajahmu diwaktu tidur
terdapat sinar yang penuh dengan keridhoan
terdapat sinar yang penuh dengan kesabaran
terdapat sinar yang penuh dengan kasih dan sayang
terdapat sinar kelelahan karena aku

Aku yang selalu merepotkanmu
aku yang selalu menyita perhatianmu
aku yang telah menghabiskan air susumu
aku yang selalu menyusahkanmu hingga muncul tangismu

Ibu...
engkau menangis karena aku
engkau sedih karena aku
engkau menderita karena aku
engkau kurus karena aku
engkau korbankan segalanya untuk aku

Ibu...
jasamu tiada terbalas
jasamu tiada terbeli
jasamu tiada akhir
jasamu tiada tara
jasamu terlukis indah di dalam surga

Ibu...
hanya do'a yang bisa kupersembahkan untukmu
karena jasamu
tiada terbalas

Hanya tangisku sebagai saksi
atas rasa cintaku padamu

Ibu..., I LOVE YOU SO MUCH
juga kepada Abah...!!!
.
.
.
.
.
.
.
.

Selamat hari ibu kepada semua kaum ibu di dunia ini. Terima kasih ibu.

Terima Kasih.

video

Tuesday, 3 May 2011

22/4/2011

Bestie forever~

Acctualy nak tunjuk hp baru~

Pengikut setia, pantang dengar aku nak kua.

Rambut nab mcm HANTU.

22/4/2011 going to alamanda with myera yusoff.